Followers

Menu Hari Nie

Saja nak update apa aku makan hari nie.. sejak-sejak kebelakangan nie rasa badan makin berat.. nak pakai baju pun dah rasa tak selesa.. dulu boleh la.. lepas pantang slim la kejap.. eerrmm.. pastu perasan sendiri  ye la semua org duk puji.. apa lagi lupa diri la.. hahaha.. padan muka kat diri sendiri.. ambik ko..
  
pagi tadi aku makan ape ye.. oooo...

breakfast
coklat buatan tangan (yang tu sikit aje syer ngan azrina)
jeruk buah (penang mali.. bos kat opis belanja)...

launch
nasi berlauk (ayam dada + sawi + sambal belacan)
bubur jagung (1 mangkuk)
nenas (sepotong)

 tu bukan yang aku makan tadi.. gambar tu aku google aje.. kredit kat tuan empunya gambor ni..

dinner
tak tau lagi nak makan apa.. harap boleh control la malam nie.. 
plan nak masak udang masak lomak cili api..
ya allah kuatkan iman aku..

[kesimpulan : cara pemakanan yang tak seimbang..]
kesalahan 1 - pengambilan breakfast yang tidak betul.. ade ke makan jeruk pepagi.. dah la jeruk tu manis dan berasid..

kesalahan 2 -  rasanya tak perlu la ambik bubur jangung lepas makan nasi.. mungkin boleh diperbetulkan.. makan bubur masa minum petang.. baru lah boleh control time dinner nanti..



untuk minuman pulak.. alhamdullilah.. masih boleh mainten +/- 3 liter..

insyaallah esok aku update menu apa yang dimakan.. mana lah tau lama kelamaan bleh jd slim balik hahaha.. bak kata pepatah jadikan lah hari ini lebih baik dari semalam...

3 comments: