Followers

Restoran Buffet Steambot di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (Maeps)

Sebenarnnya citer nie dah lama tertunggak.. macam orang lain kata dah basi .. tp tak kisah la kan janji berupdate.. hahaha.. bak kata man GL5 "ado aku kesah"

Hari tu kita orang makan kat Restoran Buffet Steambot di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (Maeps).. Best jugak la.. itu pun kredit untuk adik ipar yang sudi belanja.. 
dan buat kali pertamanya persatuan TeaJa adakan aktiviti makan-makan.

Hah.. kalau ko orang nak tau.. Persatuan TeaJa nie ditubuhkan oleh induk keluaga belah cik abg.. kira-kira persatuan keluarga la.. Perkataan TeaJa plak asal dari nama atuk dan wan kita orang Tiami dan Jais..
Fungsi persatuan lebih kepada kebajikan anggotanya.. contoh... buat majlis kenduri kendara.. bantuan kewangan yg nak sambung belajar.. sumbangan kepada anak2 yang dapat markah yang baik dlm peperiksaan dan banyak lagi lah kalu sesiapa nak join boleh isi borang ye..

jangan tak tau.. persatuan nie kira aktif la jugak. bila ada meeting kita orang buat sungguh-sungguh siap dengan setiausaha pencatit minit lagi.. minit mesyuarat tu plak akan diedarkan dan disahkan dalam mesyuarat akan datang... yuran dikutip tiap-tiap bulan... macam persatuan2 lain.. dan ahli2 nyer plak semua anggota keluarga.. setakat nie ahli paling kecil afrina la 1 tahun 3 bulan.. 

pendapatan persatuan pulak selain dari collection yuran.. kita orang akan kumpul barang2 terpakai surat khabar.. besi buruk.. plastik.. yang boleh mendatangkan duit..

ambooi melalut sudah.. sebenarnya entry nie nak cerita pasal makan kat makan-makan di Maeps tapi dah ke laut rupanya.. layan je la gambar yang ado tu..

 adik ipar aka setiausaha yang tukang belanja dan azrina
 nie la salah satu sebab kenapa aku jarang update blog mahupun fbook

 suasana Restoran Maeps

 afrina.. good girl.. tak meragam pun..


 hah yang tu setiausaha tengah kira duit nak bayar...
 ucapan dan doa penutup dari pengerusi.
Lepas nie persatuan plan nak buat kenduri arwah plak tapi date tak tau lagi..


kalau semua dapat hadir wah bestnyer....

No comments:

Post a Comment